Средином марта 2021. године идеју за реализацију пројекта „Дечји Дом здравља“ добили смо од саме деце. Период припрема деце за школу обухватио је и одласке на прегледе код специјалиста у Дом здравља.

Деца су у вртићу „Наша деца“ причала своје утиске са прегледа код очног, ушног, стоматолога, а нарочито им је био интересантан преглед рада срца – ЕКГ

Одлучили смо да у вртићу направимо наш Дом здравља са лекарима, медицинским сестрама као и да отворимо апотеку. Направили смо здравствене књижице и беџеве са симболима родитеља (мама, тата) и деце.

У сарадњи са родитељима опремили смо наше ординације потребним инструментима (екг читачи, стетоскопима, моделима зуба, мантилима, наочарима, инекцијама, маскама, рукавицама ... )

У структуирању новог простора активно су учествовала деца писањем назива, одабиром места и својих улога у процесу учења (лекар, родитељ, дете).

Завршна активност је била вакцинација. У дечјем Дому здравља прегледала су се и деца и васпитачи средње групе.

Евалуацију наученог и доживљеног деца су изразила кроз цртеж са задацима за свих 5 чула.

Кроз игру улога подсетили смо се правила понашања , занимања људи, преносили једни другима лична искуства и сви смо били активни учесници у процесу учења.