Као и сваке године у вртићу „Наша деца“ почетак октобра је резервисан за Дечју недељу. Ове године Дечја недеља је одржана у периоду од 5. до 11. октобра под слоганом „Подељена срећа два пута је већа“.

Дечју недељу смо организовали на следећи начин:

  • Понедељак – Отварање дечје недеље – Информисање родитеља о обележавању дечје недеље, направљен је пано са дечјим ручицама које су деца украшавала; у зависности од узраста васпитачи су причали са децом о дечјим правима која су касније деца илустровала.
  • Уторак – Дете и спорт - спортске активности су посебно важне за правилан раст и развој сваког детета, па су организоване различите спортске активности на отвореном као и трка под називом „Трка за срећије детињство“.
  • Среда – Дете и животна средина – организоване су еколошке активности са децом, а како нас природа асоцира на нешто лепо певане су и разне дечје песме о другарству и љубави.
  • Четвртак – Деца и родитељи – како ове године због епидемиолошких мера нисмо у могућности да организујемо различите радионице са родитељима што је била традиција у нашем вртићу, ове године смо се одлучили да деца илуструју дечја права заједно са родитељима код куће, а своје радове представе у вртићу пред групом.
  • Петак –Лепота различитости – одржане су радионице на тему уважавања различитости и урађен је ланац пријатељства.