СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА

Поводом  обележавања 20. новембра, Светског дана детета, у ПУ „Чика Јова Змај“ биће реализоване активности које промовишу добробит деце и њихова права. Овај дан обележићемо као дан пријатељства, љубави и толеранције према деци и међу децом. На одраслима је да осмисле, подстичу и промовишу права деце, али и да укључе и подрже децу  да кроз различите активности  препознају и оснаже  своја права и права других.

Поштована децо и одрасли, погледајте постере који су у нашим вртићима израђени поводом Светског дан детета.

 

„Фарма” је сјајна тема кроз коју деца могу да истражују и науче више. Кроз низ различитих активности деца су се упознала са тим шта животиње  једу, где живе, шта нам дају , како се оглашавају.

„Нахрани коку” је активност у којој су деца хранила коке направљене од пластичних чаша. После тога су кокама лепили перије, овцама и козама вату и салвете као крзно, кравама су стављали туфне у оквиру рада у малим групама, коњима су лепили реп и гриву а прасиће су бојали. У оквиру активности на тему „Фарма” деца су и „музла краве” направљене од латекс рукавице и папира. Кроз језичке активности  поред ономатопеје причали смо приче о животињама „Три прасета”, „Коњ и магарац”, певали песме, читачи и гледали сликовнице о животињама. Децу смо подстицали и да се крећу као животиње и тако утицали на њихов моторички развој а слагањем пузли са сликама животиња утицали смо на њихово логичко мишљење. На крају смо правили маскембал са маскама животиња.