СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА

Поводом  обележавања 20. новембра, Светског дана детета, у ПУ „Чика Јова Змај“ биће реализоване активности које промовишу добробит деце и њихова права. Овај дан обележићемо као дан пријатељства, љубави и толеранције према деци и међу децом. На одраслима је да осмисле, подстичу и промовишу права деце, али и да укључе и подрже децу  да кроз различите активности  препознају и оснаже  своја права и права других.

Поштована децо и одрасли, погледајте постере који су у нашим вртићима израђени поводом Светског дан детета.

 

У мешовитој вртићкој групи 10. новембра обележили смо Светски дан науке, Србија као чланица УНЕСКО-а овај дан обележава од 2011. године, на иницијативу центра за промоцију науке са циљем да истакне потребу за јачањем свести јавности о улози науке у остваривању мирног и одрживог друштва.

То је и био наш задатак да кроз игру и забаван начин упознамо децу са основама физике и хемије и да самостално закључују на основу малих експеримената прилагођених њиховом узрасту.

Научили смо како надувати балон на другачији начин,како направити вулкан,чаробно млеко,како направити лава лампу, како настаје електрицитет,шта плива а шта тоне,експеримент са бибером.