СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА

Поводом  обележавања 20. новембра, Светског дана детета, у ПУ „Чика Јова Змај“ биће реализоване активности које промовишу добробит деце и њихова права. Овај дан обележићемо као дан пријатељства, љубави и толеранције према деци и међу децом. На одраслима је да осмисле, подстичу и промовишу права деце, али и да укључе и подрже децу  да кроз различите активности  препознају и оснаже  своја права и права других.

Поштована децо и одрасли, погледајте постере који су у нашим вртићима израђени поводом Светског дан детета.

 

Припремна група вртића „Монтесори Пинокио" у октобру месецу је започела са реализацијом пројекта „Космос, Земља, Вождовац, Београд". Најпре смо почели да радимо на потпројекту „Космос". Добили смо одговоре на следећа питања: „Како је настао Космос?, Шта је Сунчев Систем?, Шта је Велики прасак?, Које то планете чине Сунчев Систем?" Обрадили сваку планету посебно.  Научили смо: „Да ли има живота на њима?, Воде?, Да ли има ванземаљаца?, Која планета је најмања, највећа, најхладнија, најтоплија, најближа Сунцу, а која најудаљенија? Која планета има прстен? Која има кратере, гејзире, ветрове, вуклане…"

Када смо све научили, решили смо да направимо Сунчев систем. Обојили смо велику куглу од стиропора жутом темпером, која ће представљати Сунце. Деца су цртала планете и обојили, исекли маказама, као и звезде. Док смо за комете користили песак и камење. Све смо то залепили на хамер папиру.