СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА

Поводом  обележавања 20. новембра, Светског дана детета, у ПУ „Чика Јова Змај“ биће реализоване активности које промовишу добробит деце и њихова права. Овај дан обележићемо као дан пријатељства, љубави и толеранције према деци и међу децом. На одраслима је да осмисле, подстичу и промовишу права деце, али и да укључе и подрже децу  да кроз различите активности  препознају и оснаже  своја права и права других.

Поштована децо и одрасли, погледајте постере који су у нашим вртићима израђени поводом Светског дан детета.

 

Током прве недеље новембра деца припремне групе уживала су у  игри балонима. Активност је организована у радној соби, због кишног времена и немогућности изласка у двориште.

Током игре, развијали смо такмичарски дух код деце, где смо научили да је битно учестовавати и забавити се. Поред тога развијали смо кординацију, концетрацију и спретност.

У радној соби смо на под залепили траку по којој су деца имала задатак да ходају са балоном између ногу, обручеве и штапове смо користили за прескакање, док смо на столу поставили по 4 ролне од убруса и по 4 констурктора (црвени, плави, жути, зелени) и задатак на папиру где треба који конструктор поставити на ролне.