СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА

Поводом  обележавања 20. новембра, Светског дана детета, у ПУ „Чика Јова Змај“ биће реализоване активности које промовишу добробит деце и њихова права. Овај дан обележићемо као дан пријатељства, љубави и толеранције према деци и међу децом. На одраслима је да осмисле, подстичу и промовишу права деце, али и да укључе и подрже децу  да кроз различите активности  препознају и оснаже  своја права и права других.

Поштована децо и одрасли, погледајте постере који су у нашим вртићима израђени поводом Светског дан детета.

 

Дечија недеља – тема: „Подељена срећа два пута је већа“

Понедељак – 05.10.2020.г.
Тема: „Мој први отисак“

Са циљем да деца оставе свој отисак и да на тај начин поделе срећу и задовољство са другом децом, свако дете је отиснуло длан више пута на папир превазилазећи при томе страх од прљања. Успели смо у томе, али подстицаћемо овом активношћу дечију пажњу и пажљивост у раду.

 

Уторак – 06.10.2020.г.
Тема: „Сензо – дан“

Кроз истраживање деца највише уче, заједно са децом смо данас истраживали сензо-таблу и сензо-стазу, а исте су направљене ручно од прикупљеног материјала. Кроз ову активност код деце се подстиче социјализација и кооперативност. Истраживање је протекло боље од очекиваног, јер су деца била веома заинтересована да понове исту активност више пута и на различите начине. Подељена срећа је већа, јер су деца међусобно помагала једна другима у прелажењу препрека.

 

Среда – 07.10.2020.г.
Тема: „У пару је лепше“

Кроз музичке активности које су највише блиске деци, запазили смо да се код деце јавља мир, а притом је и дечији доживљај среће потпунији. Како би срећа била два пута већа, игре у пару су у томе помогле на узрасту средњих група.

 

Четвртак – 08.10.2020.г.
Тема: „У свету постоји једно царство“

Дечију недељу улепшало је животињско царство, а деца су делила своју љубав и срећу кроз игру са дивљим и домаћим животињама. Кроз подстицање говора, са децом смо обнављали и оглашавање животиња, а потом и њихове покрете. Деци је ова активност задржала пажњу доста дуго и деца су иницирала да се ова активност понавља.

 

Петак – 09.10.2020.г.
Тема: „Моја породица“

Срећа је највећа када је породица на окупу и због тога су фотографије одличан подсетник на то и у вртићу.