У периоду од  5. до 9.октобра  2020.год. у  РЈ ,,1001 радост“јасле  низом активности обележена је Дечија недеља са централном темом ,,Подељена срећа два пута је већа“.

Активности су реализоване  у  четири васпитне групе-две средње и две старије.

Понедељак- 5.10.2020.- ,,Другарство је права срећа, не постоји од ње већа“- у сарадњи са родитељима који су донели фотографије своје деце направљен је албум другарства.Са децом старијих група  причали смо о другарству а затим су бојили  слике на тему другарства.

Уторак-6.10.2020.- ,,Играчка за друга“- низањем офарбаних макарона и перлица деца су правила наруквице које су поклањали једни другима.

Среда -7.10.2020.- ,,Радуј се,певај,срећу дели“ –уз одговарајуће покрете и коришћење звечки (у средњим групама су направљене од амбалажног материјала) певали смо песме о другарству -,,У свету постоји једно царство“,  ,,Кад си срећан“ исл.

Четвртак-8.10.2020.-,, Да волиш друга ти напиши, кад је тужан сузе бриши“-коришћене  су визуелне картице-емоције, са децом старијих група причали  смо о загрљају  и свако дете је понело  ,,загрљај из вртића“  (слика загрљаја на хамеру).

Петак-9.10.2020.- ,,Меда  Мишко и другари“- израда  сликовнице са сликама о животињама и њиховом другарству. Деца старијих група  су лепили слике животиња тако што су препознавали и именовали  животиње са слике а  задатак је био и да пронађу пар истих слика (једна слика је у боји а друга црно-бела). Деца средњих група су бојили слике животиња.

Осмех и срећа на дечијим лицима говори да је – Подељена срећа два пута већа!