СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА

Поводом  обележавања 20. новембра, Светског дана детета, у ПУ „Чика Јова Змај“ биће реализоване активности које промовишу добробит деце и њихова права. Овај дан обележићемо као дан пријатељства, љубави и толеранције према деци и међу децом. На одраслима је да осмисле, подстичу и промовишу права деце, али и да укључе и подрже децу  да кроз различите активности  препознају и оснаже  своја права и права других.

Поштована децо и одрасли, погледајте постере који су у нашим вртићима израђени поводом Светског дан детета.

 

Зевалица

Драга децо и постовани рофитељи,

Оригами за децу је изазов и забава. Направимо зевалицу од папира!

Пресавијањем папира А4 добићемо троугао који треба да исечемо. Добијен део ( у облику квадрата ) савијати ка унутра (све четири ивице). Затим, окренути папир и поновити савијање.

Добијену зевалицу украсити:

На првој страни сваког троугла нацртати нешто по жељи и обојити. Окренути зевалицу и у сваки троугао уписати број. Отворити  зевалицу и на сваком троуглу написати имена омиљених јунака.

Игра може да почне. Игра се у пару. Један играч провлачи кажипрсте и палчеве испод зевалице. Ширењем и скупљањем прстића отвара и затвара зевалицу. Други играч најпре бира сличицу, ви изговарате реч изабране сличице, слово по слово. Затим, други играч бира број који такође изговарате слово по слово. На крају, бира број који тварате и прочитате којег је јунака „ извукао“.

Играчи се мењају и гра траје док траје интересовање деце.