Поводом Светског дана јабуке, који се обележава 20.10., организовали смо активност у сарадњи са куварима Светске асоцијације и Асоцијације кувара Србије – израду пита од јабуке на нивоу целог објекта.

Циљ нам је био неговање љубави према природи кроз промовисање здравих стилова живота уз помоћ практичних примера.

Активност је започела драмском игром васпитача и деце који су јабуку представили као здраву намирницу, неопходну у исхрани деце. „Јабука“ је у вртић дошла да прослави свој рођендан, „Дан јабука“, и у то име су деца свих узрасних група јабуци у част певала, рецитовала и представила се драмским наступом.

Јаслене групе правиле су рођенданску честитку, млађе и средње песмом „Јабучице црвена“, старије рецитацијом „Јуца са великом јабуком“, предшколци са драматизацијом „Јабука и црв“, музичком нумером и плесном кореографијом „Јабука“.

Од сочних плодова јабуке деца су са куварима понаособ спремала здраву питу од јабука. Кроз активност су се упознали са сировинама и процесом спремања саме пите.

Активност је одржана у два термина, од 9:30 до 10:30ч за јаслене, млађе и средње групе, а од 10:45 до 11:45ч за децу старијих и припремних група. У активности тај дан учесвовало је 235 деце.

У активност су биле укључене наше сервирке, сестре на превентиви, надзорна сестра и нутрициониста ПУ „Чика Јова Змај“, као и медицинске сестре-васпитачи наших јасала и сви васпитачи „1001 радости“.