Завршна приредба је за предшколску децу симболичан начин да се опросте од вртића и крену у школу.

У сусрет завршним приредбама, деца припремне  1 групе су се ухватила укоштац са тремом. Да би се деци пружила подршка током јавног наступа,у јануару 2019.године, васпитачи су организовали дружење са родитељима. Задатак за децу и родитеље је био да смисле једну тачку која може да укључује играње, певање, глуму или рецитовање; важно је да су се на позорници нашли заједно и дете и родитељ и да су извели шта су припремили. Важност да дете на позорници буде са родитељем је двојака: присуство родитеља чини да се дете осећа сигурније, а родитељ добија јаснију слику како се његово дете осећа током приредби које се приређују за родитеље.

Ово јануарско дешавање осликава  временски рок потребан да се деца припреме за завршну приредбу. У том светлу васпитачи припремне 1 групе, Ивана Обрадовић и Ирма Дујаковић, су се одлучили за радионичарски приступ у креирању садржаја приредбе. Вођени књигом „Животне вредности“  (Д.Тилман), васпитачи су с децом обрађивали теме пријатељства и толеранције кроз драмске радионице.

 Почетна идеја је била да свако за себе и за свог другара пронађе неку особину по којој је јединствен. Играли смо се са том идејом додајући јој покрет. Деца су мењала имена, додавала различите покрете, описивала како би њихова звезда изгледала, коментарисали како они доживљавају избор друге деце за име или покрет.

Кад је свако за себе искристалисао име и припадајући покрет, време је било да разговарамо о причама. Важно је било да деца актвно  учествују, испробају различите улоге, да граде односе ликова које тумаче и додају им сопствени текст на већ постојећи. То је дало за продукт два драмска приказа око којих смо градили даље садржаје приредбе.

Родитељи су били сарадници током читавог процеса. У финишу су заједно са децом исцртали мајице са ликом одабране звезде, постарали се за детаље и  израдили звездане декорације.

Завршна приредба припремне 1 групе је одржана 05.јуна 2019. у сали вртића „Сестре Букумировић“. Завршавамо овај текст са цитатом из приредбе: „Лепота није у проналажењу, лепота је у тражењу.“