22.5.2019.године у вртићу „1001 радост“ организована је манифестација под називом „Карневал цвећа“, на којем су учествовале све узрасне групе, као и старије јаслене групе са својим васпитачицама.

Циљ манифестације је био обележавање седмог рођендана Еко-школе, као сегмент имплементације посебног програма за предшколство, носиоца зелене заставе, признатог од Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

На карневалу су били заступљени костими од рециклажног материјала, које су израдила деца, родитељи и васпитачи и тиме допринели даљем подизању свести о појму екологије и њене важности за животну средину.

Деца предшколских, старијих и средњих група, у пратњи својих васпитача и медицинске сестре на превентиви, ишли су у шетњу и посетили су важна места у околини нашег вртића. Прва станица била је основна школа „Јанко Веселиновић“ где су их сачекале учитељице боравка и педагог школе. Разменили су еко-поруке и наставили даље ка црвеном паркићу, где су деца на бетонском платоу оставила кредом еко-поруке. Поворка је прошла поред хотела „Србија“ и „Дома здравља“ где су их сачекали запослени, такође разменили поруке и подсетили на значај екологије. Кроз парк Шумице ишли су до вртића, деца су грлила дрвеће и шапутали биљкама речи захвалности.

Прва старија група 21.5.2019. одржала је приредбу за родитеље на тему „Пролећна приредба“ која је била увод у радионицу  на којој су прављени костими и детаљи, декорације који су коришћени у поворци за време „Карневала цвећа“.