У понедељак, 27. маја 2019. за све узрасне групе вртића ,,Сестре Букумировић“, организован је одлазак у ,,Дечији културни центар Београд“.

Дeцa су имала прилику дa сaзнajу нeштo o истoриjи oвoгa здaњa и дa видe вeлику сцeну. Организовано је гледање представе ,,Мишеви и мачке наопачке“, која се изводила на великој сцени ДКЦ Београд, у организацији позоришта ,,Душко Радовић“.

Позоришно-акробатска представа за децу ,,Мишеви и мачке наопачке наглавачке“ одржана је у Великој сали ДКЦБ. Представа је осмишљена је као комбинација драмских елемената и акробатике. Текст је рађен по делу академика Луке Паљетка „Мишеви и мачке наглавачке“, који је један од најзначајних писаца за децу са ових простора. У ери у којој деца немају многе прилике да заволе поезију ова представа им омогућава да уживају у квалитетним стиховима на њима занимљив игровни начин. Борба између малог и великог, где мали увек бива мудрији, пружа деци прилику за идентификацијом, где се и кроз уметност оснажују да проживе своје унутрашње светове. Значајан квалитет ове представе је и повезивање спорта – физичког аспекта са уметношћу. Као доминантан реквизит користи се такозвани ваздушни обруч, који може да се подиже и спушта, њише и ротира, прескаче, обрће и виси наглавачке. На тај начин се отвара неизмеран простор телесног израза примереног дечјем сензибилитету.

Једна глумица, на сцени тумачи три лика: мачку, миша и наратора. Деца се упознају са једном потпуно несвакидашњом формом за дечије позориште: монодрамом са елементима акробатике. Ауторски тим чине Драгиња Милеуснић– глумица, Милена Радић – професор књижевности и инструктор ваздушних акробација и Марко Јовичић – позоришни редитељ и стручни сарадник Позориштанца „Пуж“ у Београду.