У четвртак, 23.05.2019. године у вртићу „Плави чуперак“ у оквиру пројекта, одржано је већ раније договорено дружење и играње са децом и родитељима припремне групе.

На почетку дружења, приказана је кратка презентација о самом пројекту и о томе чиме смо се све бавили током године у оквиру пројекта. Снимљен је и приказан  кратак филм у ком су деца говорила шта су све научила у оквиру пројекта и како им се то допало.

Затим су родитељи и деца имали задатак да иза импровизованог телевизора од картона кажу како су и шта снимили код куће, јер су на ранијем сусрету добили задатак да сниме неки кратак филм како проводе време са својом децом. После објашњења имали смо пролику и да погледамо кратке снимке.

Затим смо предложили родитељима да се мало поиграју, како бисмо им показали како се играмо са њиховом децом у оквиру пројекта, а деца су били посматрачи, тако да смо заједно са родитељима одиграли две игре за развој рачунарског мишљења без употребе рачунара, а то су „Направи букет“ и „Потрага за благом“.

 И деци и родитељима, а и нама, члановима информатичког тима било је ово једно веома занимљиво дружење.