Разговарали смо о 8. марту у млађој групи 3, певали и рецитовали песме о мамама, а онда смо започели осмишљавање и израду поклона.

На столовима се нашло пар великих, белих хамера и четкице су саме кренуле у акцију. Деца су се трудила да правилно држе четкице, мада су оне несташно, поред папира бојиле и понеки прамен косе, руку, образ и блузу.

Од обојених хамера смо направили рам за фотографисање у облику срца и подлогу за честитке. Честитке смо украсили цветовима на које смо лепили куглице креп-папира. Да би цвет био шарен и леп цепкали смо креп-папир и обликовали много жутих и плавих, великих и малих, чврстих и разбарушених куглица.

Огрлице за маме смо низали од перлица које смо добили сецкајући шарене цевчице. Провлачење вунице кроз перлицу се испоставило као веома захтеван рад па су и најупорнији размишљали о одустајању. Деца су бодрила и мотивисала једна друге причама о томе како ће маме бити срећне када добију поклон. Реч по реч, перлица по перлица и готова огрлица.

Пројекат – 8. март је трајао две недеље. Деца су узбуђена долазила у вртић и тражила да остану дуже у вртићу како би завршила поклон за маму. Родитељи су наслутили да се у групи нешто дешава, али до последњег тренутка нису могли да открију о чему се ради. Јер, деца млађе групе 3 знају да чувају тајне, а ово је био тајни задатак. Уложила су много љубави и труда како би приредила изненађење својим мамама.