Децембар је месец радости и славља, па је тако и обележен и у вртићу „1001 радост”. Недеља новогодишњих радости трајала је од 10. до 14. децембра 2018.

Понедељак је био резервисан за активности под називом „Деца – деци”. Све васпитне групе су се организовале и представиле се другарима покретним играма, рецитацијама и ликовним активностима, чије радове су међусобно размењивали.

У уторак је, у трпезарији вртића, организован маскенбал у коме су учествовале све васпитне групе. Свака група је кроз дефиле преставила своје маске.

Среда је била резервисана за музичке активности. Организоване су караоке и музичке игре, а у поподневним часовима истог дана одржане су радионице са родитељима на којима је машта дошла до изражаја кроз прављење новогодишњих капа и шешира.

Четвртак је био дан за ревију фризура, шешира и капа – односно производи радионица претходног дана. У сарадњи са јаслицама ревију наших шешира приказали смо и јасленим групама.

У петак смо прославили рођендан вртића. Угостили смо аниматора Владана Зеца који је забавио децу својим музичко сценским наступом „Времеплов”.

18. децембра 2018. гледали смо представу „Новогодишња олимпијада”, у којој је омиљени дечји лик био Деда Мраз, који им је касније поделио поклоне, због којих деца нису скидала осмехе са лица.