СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА

Поводом  обележавања 20. новембра, Светског дана детета, у ПУ „Чика Јова Змај“ биће реализоване активности које промовишу добробит деце и њихова права. Овај дан обележићемо као дан пријатељства, љубави и толеранције према деци и међу децом. На одраслима је да осмисле, подстичу и промовишу права деце, али и да укључе и подрже децу  да кроз различите активности  препознају и оснаже  своја права и права других.

Поштована децо и одрасли, погледајте постере који су у нашим вртићима израђени поводом Светског дан детета.

 

Сви славе рођендане. То је свечани дан – званице су лепо обучене, деле се поклони, певају песме, а слављенику  се пожели све најбоље. А слављеник је мудрији за једну годину, порастао је.

И наша предшколска установа расте сваке године. Институционално збрињавање деце на територији Општине Вождовац почело је 1944. године. Према подацима којима располажемо, у то време се помињу 3 објекта у којима је боравило 210-оро деце. До данас се из та три објекта развила установа са 30 објеката која спада у ред већих у Београду. У нашим вртићима, јаслама, припремном предшколском програму и болничким групама борави више од 4700 деце. Тада је било 35 запослених, а данас у Установи ради преко 500 стално запослених. Тако се, с годинама, повећава број објеката, расту деца, особље се едукује, и много штошта стане у једну годину.

Рођендан ПУ „Чика Јова Змај” се ове године слави 15. децембра. Сви су позвани на прославу у Центар за културу и спорт „Шумице (ул. Устаничка 125) у 11 часова. Очекује Вас приредба у духу традиције наше земље, дело проистекло из низа активности које су обележиле протеклу радну годину, а представља пример добре сарадње васпитача, деце и родитеља.  Низ драмских и музичких тачака повезаних у колоплет.

Један део учесника је био у прилици да гостује у телевизијскоj емисији „Магични шоу Пеђлоино. Директор установе, гђа Лидија Хутовић, представила је рад Установе, а сарадници су најавили предстојећу прославу. Најслађи део емисије је изведба песме „Серенада Београду коју су отпевала деца прирпремне 1 групе вртића „Сестре Букумировић.