У вртићу „Шећерко”, у II старијој групи, у протеклих месец дана у гостима су нам били родитељи. Циљ нашег дружења је упознавање деце са људским занимањима и укључивање родитеља у реализацију акционог плана „Наша велика откривалица”.

Упознали смо се са занимањем – психолог. Мама Марија Лазић Павловић је, на врло леп и креативан начин, деци објаснила чиме се бави психолог и како изгледа њен радни дан. Уз помоћ сличица и разних квизова организовала је игру у којој су деца са задовољством учествовала и трудила се да дају што више тачних одговара.

Захваљујући тати Владимиру Солеши упознали смо се са занимањем – столар. Деца су видела који алат је столарима потребан за рад и од које врсте дрвета се шта прави. На крају је, заједно са децом, склопио полицу коју је поклонио нашој групи.

У гостима нам је била и мама Александра Станковић и упознала децу са својим занимањем – лекар. Научила нас да је здравље најважније, да га морамо чувати здравом храном и физичком активношћу. Показала је делове тела и органе, а уз помоћ стетоскопа свако дете је чуло како срце куца.

Захваљујући мами Љиљани Бјелац, упознали смо се и са занимањем – педијатријска сестра. Она је објаснила да је њен посао да брине о тек рођеним бебама у породилишту, о нези њиховог лица и тела, рекла је да им сређује пупак, храни их итд. Деца су имала могућност да се играју са бебама-луткама, да их купају, прегледају, хране и преповијају.

Са великим узбуђењем и изненађењем смо угостили и маму Драгану Јакшић – стјуардесу. У прелепој униформи, она нам је дочарала атмосферу авиона. Научила нас је како да се понашамо у авиону и на крају послужила слаткишима.

Захваљујући дивним родитељима, деца су на леп начин упознала различита занимања људи. Позвали смо и остале родитеље да нам се придруже и учествују у активностима и у следећој радној години.