Објекат јасле „Ђулићи” за школску 2016/17. се представио кроз различите огласне табле и паное.

У септембру је стављен акценат на адаптацију новоуписане деце, која је текла у сарадњи и по договору са родитељима. Родитељима је омогућено присуство у групи, што је умногоме олакшало адаптацију деце и прихватање нове средине. У првим данима адаптације, деца су самостално бирала играчке према својој жељи и интересовању. Како се интензитет реаговања смањивао, децу смо подстицали и укључивали у заједничке игре.

Организовали смо активности које су будиле дечја интересовања и истраживачке способности.

Родитељи су били задовољи оваквом сарадњом, јер су својим присуством били равноправни партнери у процесу адаптације. На тај начин се код њих створио осећај сигурности и поверења.

Прва недеља октобра обележена је дечјом недељом чија је тема била „Нећу да бригам, хоцу да се играм”. Понедељак је био дан за „Моју омиљену играчку”. У договору са родитељима, из свих васпитних група деца су донела своју омиљену играчку коју су показивали и размењивали са осталом децом.

Уторак је био дан за „Заиграјмо се заједно, игре некада и сад”. Кроз заједничко дружење са члановима породица, организоване су и реализоване игре које су се играле некада и сада. Чланови породице, који су нам били у гостима, деци су представили разне брзалице, питалице, разбрајалице, ластиш и школице.

Среда „Наша играчка”, све васпитне групе су организовале активност од рециклажног материјала, као што су цепови од флаша, кутије, сламчице, шишарке, кесе итд. Сви радови су били изложени у холу јаслица.

Четвртак је дан за „Свет бајки”, кроз драматизацију бајке „Снежана и седам патуљака”, која је и тема за Вашаријаду, медицинске сестре-васпитачи су извеле представу за све три васпитне групе, а деца су били активни учесници у представи. Деци су били понуђени модели патуљака, јабука, огледела и маске од картона.

Петак „Играјмо и певајмо заједно”, организоване су различите музичке активности у свим васпитним групама, деци смо представили музичке инструменете. Показали смо на који начин се свира одређени инструмент, производили смо звуке на даирама, добошу, звечкама и гитари. Деца старије група су се  дружила са децом млађе групе, певали су им песме и играли заједно са њима.

Поводом традиционалног одржавања Вашаријаде, која је ове године одржана 6. новембра 2016. у РЈ „Невен”, јасле „Ђулићи” су се представиле кроз бајку „Снежана и седам патуљака”. Медицинске сестре-васпитачи из свих васпитних група, својом креативношћу и маштом су узеле учешће у изради материјала и предмета са мотивима задате бајке.